sâmbătă, 10 mai 2014

Cum socializam copiii cu cainii fara a avea probleme?


Cainele poate fi cel mai bun prieten al copilului dumneavoastra, in conditiile in care invata de la inceput cateva reguli si daca aveti grija sa le respecte; de asemenea, copilul trebuie si el deprins sa respecte prietenul canin, sa nu-l loveasca, sa nu-l bruscheze.
Poate parea dificil dar, cu rabdare, perseverenta si tact, puteti reusi acomodarea perfecta, in functie de situatia cu care va confruntati.

 Un copil nou intr-o casa unde exista deja un caine
  • ideal ar fi ca patrupedul dumneavostra sa fi avut contacte cu copii inca de cand a fost pui
  • neaparat cainele trebuie sa stie cine este stapanul in casa si sa asculte de comenzile dumneavoastra;
  • copiii nu isi dau seama cat de tare sau de incet pot mangaia un caine, adesea ceea ce lor li se pare o simpla mangaiere sau joaca pentru caine poate fi dureros – trasul de urechi, de coada etc. Cainele trebuie sa fie educat astfel incat sa nu reactioneze violent la astfel de comportament si nu lasati copilul singur in prezenta cainleui pana nu intelege ca acesta nu este o jucarie;
  • invatati cainele sa nu fure mancarea sau jucariile din mainile dumneavoastra si ale copilului, el trebuie sa stie ca nu are voie sa le ia decat cand i se spune sa faca acest lucru; un astfel de comportament poate duce la ranirea manutelor copilului din neatentie sau nestiinta;
  • obiceurile dumneavoastra si ale cainelui in ceea ce priveste timpul petrecut impreuna trebuie modificate inaintea sosirii copilului. Daca cainele este obisnuit sa petreaca foarte mult timp imreuna cu dumneavoastra, atunci, treptat, reduceti acest timp – dupa sosirea copilului timpul acordat cainelui va fi mai mic – daca il obisnuiti din timp cu un astfel de comportament excesele de gelozie vor fi evitate.
  • de cate ori cainele se afla in prezenta copilului, trebuie recompensat cu manacre sau jucarii pentru a percepe prezenta copilului asociat cu o placere; daca evitati contactul dintre copil si caine sau va purtati cu el intr-un mod neagreabil, atunci prezenta copilului va fi perceputa ca un motiv de stres – ceea ce nu este indicat;
  • verificarea periodica a sanatatii cainelui dumneavoastra trebuie sa fie o rutina de la care nu va veti abate, daca insa ati neglijat acest aspect o perioada inaintea sosirii noului membru al familiei, un control amanuntit la medicul veterinar este absolut necesar.

Un caine nou intr-o casa unde creste un copil

  • indiferent daca alegeti un pui sau un caine adult asigurati-va ca este destul de tanar pentru a invata sa socializeze cu un copil sau ca a mai avut contact cu alti copii.
  • inainte sa aduceti cainele acasa, copilul trebuie sa stie ca un animal nu este o jucarie si nu trebuie strans, lovit - orice actiune de acest gen este interzisa, in primul rand cainele sufera din cauza durerii ca si un om si in al doilea rand, vrand sa se apere, ii poate provoca copilului rani.
  • Copilul trebuie sa ia parte la toate actiunile ce tin de ingrijirea si cresterea cainelui; asta nu inseamna ca un copil de 4-5 ani va merge singur cu patrupedul la plimbare, poate merge insotit de dumneavoastra sau poate ajuta la curatarea culcusului sau prepararea mancarii.
  • Daca ati achizitionat un caine la insitentele copilului dumneavoastra atunci el trebuie sa stie ca un caine nu este o jucarie pe care o schimba de cate ori se plictiseste; asa cum dumneavoastra aveti grija de el in permanenta asa si el trebuie sa aiba grija de caine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu